Prirodni sladoled nije uopće teško napraviti. U ovom slučaju ne morate ga kuhati, ne sadržava jaja, ni kravlje mlijeko, ukusan je i zdrav.
Recept:
- 2 limenke kokosovog mlijeka (samo masniji dio)
- 1 šalica višanja (ili nekog drugog voća, npr. bobičastog)
- 4-5 žlica meda (ovisno o slatkoći voća)
- 4 reda crne čokolade (nasjeckati na komadiće)
Postupak:
- Kada otvorite limenke kokosovog mlijeka žlicom pokupite gornju polovicu, masniji dio.
- Izblendajte kokosovo mlijeko, višnje i med.
- Stavite smjesu u aparat za sladoled. Ako ga nemate nije problem.
- Presipajte smjesu u posudu za zamrzivač u koju ste stavili papir za pečenje. Plastika reagira s kiselinom, pa ćete tako zaštiti sladoled.
- Posipajte s čokoladom.
- Stavite u zamrzivač na 3 sata.
- Izvadite sladoled iz zamrzivača i vilicom ga dobro promješajte pa ga vratite u zamrzivač na još 2-3 sata.
Uživajte! ;)
Nema komentara:
Objavi komentar