Ručak kod mame. Dovoljno sam rekla. To je uvijek nešto fiiiinooo. :)
Napokon su nam stigli patliđani! Oni su odlični za kombiniranje s mesom i ribom. Isto tako savršeno zamjenjuju tjesteninu u ovome receptu.
Za 2 osobe je potrebno:
Moja mama često pravi umak bolonjez i uvijek se nađe koja posudica bolonjeza u zamrzivaču. Predlažem vam da učinite isto- napravite veću količinu odjednom, a višak zamrznete. Tako ćete si skratiti vrijeme kuhanja, posebno po ovim ljetnim vrućinama.
Postupak:
Napokon su nam stigli patliđani! Oni su odlični za kombiniranje s mesom i ribom. Isto tako savršeno zamjenjuju tjesteninu u ovome receptu.
Za 2 osobe je potrebno:
- 1 veći patliđan
- umak bolonjez
- bijeli luk
- maslinovo ulje
- lišće peršina
- parmezan
- zelena salata za prilog (ili bilo koja druga)
Moja mama često pravi umak bolonjez i uvijek se nađe koja posudica bolonjeza u zamrzivaču. Predlažem vam da učinite isto- napravite veću količinu odjednom, a višak zamrznete. Tako ćete si skratiti vrijeme kuhanja, posebno po ovim ljetnim vrućinama.
Postupak:
- Napraviti umak (ili ga podgrijati :))
- Izrezati patliđan na kolutiće debljine 2-3 cm i prepeći ih u tavi na maslinovom ulju.
- Posoliti patliđane, te ih posipati nasjeckanim bijelim lukom i peršinom.
- Na svaki kolutić patliđana staviti umak i naribati malo parmezana na vrh.
- Za prilog poslužiti salatu- zelenu ili rukolu, matovilac i sl.- začinjenu maslinovim uljem i limunovim sokom.
Dobar tek! :)
Nema komentara:
Objavi komentar