nedjelja, 14. srpnja 2013.

Recept: JEDNOSTAVNI UMAK BOLONJEZ

Za 2 osobe je potrebno:
  • 250 gr mljevenog mesa (junetina, svinjetina- po mogućnosti domaće)
  • 5 dl pasirane rajčice (domaće)
  • 1 luk
  • 2,3 režnja češnjaka
  • 0,5 dl maslinovog ulja (ekstra djevičanskog)
  • začini po želji (sol, papar, bosiljak, origano, biljka vegeta, peršinov list)

Priprema:
  1. Na ulju propirjati nasjeckani luk i češnjak. Malo posoliti.
  2. Dodati meso i ispržiti ga.
  3. Uliti rajčicu i kuhati dok se umak ne zgusne (oko 1h).
  4. Na kraju dodati svježe začine po ukusu.
Ovaj umak se može kombinirati sa raznim povrćem, kao što su: tikvice, patliđan, batat, paprika...

U slučaju da imate svoju kombinaciju možete je slobodno podijeliti ovdje! ;)

Nema komentara:

Objavi komentar