Svoj omiljeni slatkiš Rocher sam probala napraviti sama. I ispalo je jaaako fino! Ne može ni biti loše kada su sastojci čokolada, med i lješnjaci, zar ne? :)
Evo receptića.
Za 20 kom je potrebno:
- 100 gr crne čokolade
- 200 gr lješnjaka (preprženih i usitnjenih)
- 1 žlica meda
- prstohvat soli
Postupak:
- Rastopite čokoladu na pari.
- Dodajte med i maknite s posude s vodom.
- Smeljite lješnjake tako da ostanu komadići (obavezno!)*
- Kad se malo prohladi dodajte lješnjake i dobro promiješajte.
- Stavite u hladnjak na 1 sat.
- Sad bi smjesa trebala biti kompaktna.
- Prstima oblikujte male grudice (nećete moći valjati u dlanovima zbog krupnijih komada lješnjaka).
- Možete ih zamotati u kalupe za muffine.
* lješnjake prepržite u pećnici i oljuštite. Kad se ohlade stavite ih u krpenu vreću, svežite čvor na otvoru tako da lješnjaci ne mogu izaći i izlupajte ih batom. Ili ih stavite u multipraktik.
Uživajte! ;)
Nema komentara:
Objavi komentar