Ove medaljone sam napravila od ostataka od ručka.
Bilo mi je žao baciti losos s blitvom i krumpirom pa sam odlučila sve to što mi je ostalo pomiješati zajedno i nastala je jako fina večerica. :)
Sastojci za 8-10 kom:
- 1 manja potkova lososa (pečena i očišćena od kostiju i kože)
- 1 krumpir (skuhan)
- 10 listova blitve (skuhano)
- 1 jaje
- 1 mladi luk
- 1 čajna žličica soli
- 1/2 čajne žličice papra
- 2 žlice kokosovog brašna (ili nekog drugog brašna)
- maslinovo ulje
Postupak:
- Vilicom zgniječite losos, blitvu i krumpir. Losos sam pekla na grillu bez ulja, samo sa malo soli i papra, dok sam blitvu i krumpir napravila na maslinovom ulju i na češnjaku.
- Umješajte jaje.
- Dodajte nasjeckani mladi luk, sol, papar i žlicu brašna. Za paleo verziju koristite kokosovo ili bademovo brašno, a za bezglutensku varijantu- kukuruzno, prosovo, heljdino.
- Zagrijte ulje u tavi. Ja sam koristila maslinovo jer mi najviše paše uz ovo jelo, ali možete koristiti i ghee ili kokosovo ulje.
- Žlicom grabite smjesu i s obje strane lagano uvaljate u brašno te stavite peći u tavu.
- Medaljone pecite s obje strane dok ne dobiju lijepu boju.
Napravite si veeeliku salatu s maslinovim uljem i limunovim sokom i uživajte! ;)
Nema komentara:
Objavi komentar