Kome ovo nije omiljeno jelo?? :)
Mi smo doma barem jednom tjedno jeli špagete s bolonjez umakom i mama ih pravi savršeno.
Naravno, svatko ima svoj način pripreme i to je OK.
Ono što bih napomenula jest da, ukoliko koristite brašno u umaku, po Paleo principima, naravno ne biste trebali. Ionako po pravom talijanskom receptu umak se kuha dok se ne postigne njegova željena gustoća. Dakle, bez brašna.
A što se tiče špageta, e tu su se neki paleo veterani dosjetili naribati povrće u tanke ''špagetice''.
U svome receptu koristila sam zelenu tikvicu. Savršeno pristaje uz bolonjez umak!
Za 2 osobe je potrebno:
Dobar tek!
Mi smo doma barem jednom tjedno jeli špagete s bolonjez umakom i mama ih pravi savršeno.
Naravno, svatko ima svoj način pripreme i to je OK.
Ono što bih napomenula jest da, ukoliko koristite brašno u umaku, po Paleo principima, naravno ne biste trebali. Ionako po pravom talijanskom receptu umak se kuha dok se ne postigne njegova željena gustoća. Dakle, bez brašna.
A što se tiče špageta, e tu su se neki paleo veterani dosjetili naribati povrće u tanke ''špagetice''.
U svome receptu koristila sam zelenu tikvicu. Savršeno pristaje uz bolonjez umak!
Za 2 osobe je potrebno:
- 2 veće tikvice
- 250gr mljevenog mesa
- 500ml pasirane rajčice
- 1 luk
- 2, 3 režnja češnjaka
- 4 žlice maslinovog ulja
- 1/2 žličice origana
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice papra
- lišće peršina
- Operite i naribajte tikvice. Ostati će vam središnji mekani dio koji slobodno nasjeckajte na manje komadiće/kolutiće.
- Posolite tikvice i ostavite sa strane.
- Napravite umak bolonjez. Recept je u ovome postu.
- Tikvice dobro ocijedite i stavite ih u tavu na maslinovo ulje te ih lagano propirjajte.
- Servirajte tikvice i prelijte umakom.
- Po želji naribajte sira na vrh.
Dobar tek!
Nema komentara:
Objavi komentar