utorak, 26. studenoga 2013.

ZAPEČENI KARFIOL S KRUMPIROM I SLANINICOM ;)



Sastojci za 2 osobe:
  • 1 manji karfiol
  • 2 srednja krumpira
  • 1 žlica gheea/maslaca/masti
  • 100 g slanine narezane na kockice/trakice
  • 2 jaja
  • šalica naribanog sira
  • 2 žlice vrhnja
  • 2 režnja češnjaka
  • sol
  • papar
  • peršinov list



  1. Oguliti krumpire i narezati ih na ploške.
  2. Oprati karfiol i raskidati ga na manje komade.
  3. Skuhati krumpir i karfiol u slanoj vodi do pola.
  4. Upaliti pećnicu na 170C.
  5. Dno manjeg protvanja premazati maslacem, poredati krumpir i karfiol, slaninicu, istisnuti češnjak i nasjeckani peršinov list.
  6. U zdjelici umutiti jaja sa sirom i vrhnjem, čajnom žličicom soli i  pola čajne žličice papra.
  7. Staviti u pećnicu na oko 20-30 min da se zapeče.
Poslužite sa salatom po izboru. Moj izbor je danas bio kiseli kupus iliti kiselo zelje.

Dobar tek! ;)


Nema komentara:

Objavi komentar