ZA 12 KOMADA JE POTREBNO:
- 3 jaja (ili 2 veća)
- 200 g mljevenih lješnjaka/ badema (ili pola-pola)
- 4 žlice mljevenog maka
- 2 žlice meda/6 kapi stevije
- 70 g maslaca
- 1 banana (zrela, pasirana)
- 1 mala žličica sode bikarbone
- prstohvat soli
- 1 čajna žličica limunovog soka
- 1 dl vode
PRIPREMA:
- Zagrijati pećnicu na 150C.
- Ugrijati vodu u lončiću i u njoj rastopiti maslac, zatim dodati med/steviju, i sol.
- U posudi pomiješati: mljevene lješnjake, bademe, mak i sodu bikarbonu.
- Vilicom ispasirati bananu na dasci za rezanje i poškropiti je limunovom sokom.
- U dugoj posudi razmutiti jaja te dodati bananu i ostale sastojke.
- Sve dobro promiješati i staviti u kalupiće.
- Peći u zagrijanoj pećnici na 150C 20 min.
Nedavno me posjetila sestra, koja trenutno živi u Kataru. Donijela mi je, između ostalog, ove preslatke kalupiće za muffine, pa sam ih morala odmah isprobati. A budući da je ona veliki gurman i obožavatelj kolača od maka, odlučila sam malo eksperimentirati s receptom koji sam jednom ranije radila i napraviti muffine s makom. Kao i uvijek, cilj mi je bio da recept bude što jednostavniji te da vam dam opcije za zamjenu namirnica. Nadam se da ćete isprobati ovaj recept i javiti koliko vam se sviđa! ;)
Nema komentara:
Objavi komentar