ponedjeljak, 16. rujna 2013.

MEKANI ČOKO KEKSIĆI ;)

Sastojci za 20 keksića:
  • ½ šalice maslaca/kokosovog ulja
  • 1  zrela kruška
  • 3 žlice meda
  • 3 jaja
  • 100gr mljevenih badema/lješnjaka
  • 150gr kokosovog brašna
  • 1 čajna žličica sode bikarbone
  • 2 žlice kakao praha
  • prstohvat soli
  • 1 čajna žličica cimeta

Umjesto kruške, koja je sada u sezoni, može poslužiti i banana ili slatka jabuka.

Priprema:
  1. Zagrijte pećnicu na 120C.
  2. Otopite maslac u lončiću u pećnici.
  3. Postavite papir za pečenje na veliki protvanj.
  4. Štapnim mikserom ili multipraktikom izmiksajte očišćenu krušku, pa dodajte jaja i med.
  5. U posudi pomiješajte bademe, kokos, kakao, sodu bikarbonu, sol i cimet.
  6. Spojite sastojke u tijesto za keksiće i dodajte otopljeni maslac.
  7. Dlanovima prvo napravite kuglice (kao na slici 1), zatim vilidom na svaku kuglicu utisnite križ.
  8. Pecite 20-30 min dok ne otvrdnu.

Ovi keksići s odlični za užinu, a mogu poslužiti i za doručak.
Servirajte ih s malo domaćeg džema i uživajte! ;)

Nema komentara:

Objavi komentar