Potrebno je:
- 300 g kokosovog brašna
- 8 jaja
- 500 ml slatkog vrhnja
- 40 kapi stevije/ 6 žlica meda
- 200 g tamne čokolade
- 200 g maslaca (sobne temp.)
- 100 g kakao praha
- 5 banana
- 1 čajna žličica sode bikarbone
- sok 1/2 limuna
- sol
Priprema biskvita:
- Odvoji bjelanjke od žumanjaka.
- Uključi pećnicu na 170C i postavi papir za pečenje u manju tepsiju (35x30cm)
- U bijelanjke stavi prstohvat soli i istuci ih u snijeg.
- Umuti žumanjke sa maslacem. Dodaj 20 kapi stevije, prstohvat soli, 1 dl slatkog vrhnja, 150 g kokosovog brašna, kakao prah, 1 čajnu žličicu limunovog soka i sodu bikarbonu.
- Ručno umuti bjelanjke u smjesu.
- Izlij smjesu u tepsiju i peci 20-25 min.
Nakon što je biskvit pečen i ohlađen, prereži ga na pola da
dobiješ 2 kore.
Priprema kreme:
- Na pari otopi čokoladu s 1 dl slatkog vrhnja, 50 g maslaca i 20 kapi stevije.
- Umuti preostalo vrhnje u šlag.
- Ulijevaj polovinu rastopljene čokolade u šlag da dobiješ čokoladnu šlag kremu.
Oguli i nareži banane na tanke kolutiće i prelij ih preostalim
limunovim sokom kako ne bi pocrnjele.
Premaži donju koru polovicom kreme, posloži kolutiće banana
i premaži ih preostalom kremom.
Stavi na to drugu koru i prelij preostalom rastopljenom
čokoladom.
Sve pospi kokosovim brašnom.
Kolač možeš odmah jesti, ali je bolji kad odstoji u hladnjaku nekoliko sati.
Reži na kocke i uživaj! ;)
Reži na kocke i uživaj! ;)
Nema komentara:
Objavi komentar