Volim što mi je rođendan u svibnju, jer za svaki dobijem tortu s jagodama. Ovoga puta sam si sama napravila rođendansku tortu prema lchf/paleo principima- nema žitarica niti ičega umjetnoga. ;)
Sastojci:
- 200g mljevenih badema
- 50g kakao praha
- 70g maslaca sobne temperature
- 500ml slatkog vrhnja
- 4 šake jagoda
- 30dg tamne čokolade
- 3 žlice meda
- malo soli
Priprema:
- U multipraktik ili blender stavi bademe, 50 g maslaca, kakao, žlicu meda i prstohvat soli.
- Blendaj dok ne dobiješ čvrstu smjesu.
- Prebaci na okruglu tacnu za biskvit i poravnaj prstima.
- Drugi sloj torte čine nasjeckane jagode.
- Jagode pokapaj sa žlicom meda.
- Izlupaj šlag od slatkog vrhnja i premaži preko jagoda.
- Na pari otopi čokoladu sa žlicom meda, prstohvatom soli i preostalim maslacem.
- Čokoladu prelij preko torte.
Uživaj!
Nema komentara:
Objavi komentar