Za 2-3 osobe je potrebno:
- 250g mljevenog mesa
- 4 paprike
- 3 jaja
- 1 šalica naribanog sira
- 1 luk
- 3 režnja češnjaka
- lišće peršina
- 2dl soka od rajčice
- 4 žlice maslinovog ulja
- 2 čajne žličice soli
- 1 čajna žličica papra
Priprema:
- U tavi na maslinovom ulju preprži nasjeckani luk, češnjak, pa dodaj meso.
- Kad je i meso preprženo, dodaj rajčicu i kuhaj dok se ne zgusne (oko 10 min).
- Posoli i popapri.
- Ostavi hladiti.
- Dok se hladi uključi pećnicu na 150C, postavi papir za pečenje u manji protvanj.
- Prereži paprike na pola, tako da izgledaju kao lađice.
- U prohlađenu smjesu umuti jaja i sir te nasjeckani peršinov list.
- Napuni lađice i stavi peći 20-tak minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar