utorak, 7. svibnja 2013.

Recept: PUNJENE PAPRIKE! ;)



Za 2-3 osobe je potrebno:
  • 250g mljevenog mesa
  • 4 paprike
  • 3 jaja
  • 1 šalica naribanog sira
  • 1 luk
  • 3 režnja češnjaka
  • lišće peršina
  • 2dl soka od rajčice
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 2 čajne žličice soli
  • 1 čajna žličica papra

Priprema:
  1. U tavi na maslinovom ulju preprži nasjeckani luk, češnjak, pa dodaj meso.
  2. Kad je i meso preprženo, dodaj rajčicu i kuhaj dok se ne zgusne (oko 10 min).
  3. Posoli i popapri.
  4. Ostavi hladiti.
  5. Dok se hladi uključi pećnicu na 150C, postavi papir za pečenje u manji protvanj.
  6. Prereži paprike na pola, tako da izgledaju kao lađice.
  7. U prohlađenu smjesu umuti jaja i sir te nasjeckani peršinov list.
  8. Napuni lađice i stavi peći 20-tak minuta.
Dobar tek! :)



Nema komentara:

Objavi komentar