četvrtak, 15. svibnja 2014.

MAGNEZIJEVO ULJE

Ukoliko imate problema s nemirnim nogama, tjeskobom, nesanicom, iscrljenošću, lošom probavom vjerojatno vam u organizmu nedostaje magnezija.

Smatra se da je nedostatak magnezija široko rasprostranjen zbog više faktora: stres, nedostatak sna, prevelika konzumacija alkohola, kofeina ili šećera.

Ukoliko živite uz more, najbolji način dobivanja magnezija preko kože jest da se što češće kupate u moru. Za nas koji smo, nažalost, daleko od mora, postoji rješenje u obliku tekućine koja se naziva ''magnezijevo ulje'' (iako bih ga radije nazvala tonikom).

Naime, radi se o smjesi vode i kristalića magnezijevog klorida, koje možete nabaviti u trgovinama zdrave hrane i drogerijama.

Taj tonik, ili ulje, nanosi se svakodnevno na kožu. Oni koji ga koriste, uglavnom ga stavljaju 20 minuta prije kupanja, jer je pomalo ljepljiv. Ali meni to ne smeta i ja ga stavljam poslije kupanja, prije spavanja.

Mnoge su dobrobiti ovog ulja. Magnezij opušta mišiće i živce, poboljšava san, olakšava probavu...

Recept za magnezijevo ulje:

 • 1 šalica destilirane vode
 • 1 šalica magnezij klorida
 • posuda sa špricom (ili bez)

Upute:

 1. Proključajte vodu.
 2. Dodajte kristaliće i promješajte.
 3. Kada se ohladi spremno je za upotrebu.

Najbolje ga je nanijeti na trbuh jer on najviše absorbira. Dozira se 10-30 sprejanja dnevno.

Više informacija možete pronaći na ovim linkovima:
http://www.westonaprice.org/translations/magnificent-magnesium-croatian-translation/
http://wellnessmama.com/5804/how-to-make-your-own-magnesium-oil/
http://istineilaziohrani.blogspot.com/2012/10/magnezijev-klorid.html
http://istineilaziohrani.blogspot.com/2014/03/sportske-ozljede-i-transdermalna.html
http://istineilaziohrani.blogspot.com/2011/08/velicanstveni-magnezij.html

Broj komentara: 6:

 1. Vrlo je važno da li je Mg klorid registriran kao dijetetski suplement, kao npr. od "DietFood"_a ili kao Nigari, koji je registriran isključivo kao ADITIV, što podrazumijeva da nije prošao ispitivanje na teške metale i RADIOAKTIVNOST. Ovo posljednje dobija posebno na značaju kad se zna da Nigari stiže iz Japana a tamo je čak i zemlja u parkovima RADIOAKTIVNA. Možete zamisliti kakva je situacija u moru u koje se sve slijeva i iz kojeg se vadi Nigari.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Pametno opažanje! I sama trošim taj magnezijev klorid, ali nije mi drago što je iz Japana. To je čak razlog da svako malo odustanem, pa onda opet uzimam jer mi pomaže. Vjerujem da usputno radi i štetu, jer sve je u Japanu otrovno, čak i "zdrava" hrana koju uvozimo. Usputno, nije puno bolje niti blizu nas, Španjolsko tlo, vode, pa čak i more zrači već više od 50 godina, a trgovci nas uporno hrane njihovim proizvodima :-((((. Narod je zaboravio 4 atomske bombe i sudar aviona iznad Španjolske? Amerika im još uvijek plaća odštetu i dok plaćaju, sve je tiho i živi se od turizma i poljoprivrede. Turisti dolaze, a čak i more im je ozračeno, jer se dio ozračenoga tla prirodno slio u more. A tako smo im blizu. A Jadran i američka akcija na Srbiju? Vjerujem da je i naše more "obogaćeno" radioaktivnim tvarima, ali struka šuti. Biznis je iznad života, naravno.

   Izbriši
  2. Narucite ga pitem interneta iz Njemacke preko firme Sinergija....ukucajte. Bar je zdravije

   Izbriši
  3. Narucite ga pitem interneta iz Njemacke preko firme Sinergija....ukucajte. Bar je zdravije

   Izbriši
 2. Nigari se koristi za proizvodnju tofua. Nikako nije otrovan. Sve u Japanu prolazi stroge provjere i nema problema. Prije bi bila zabrinuta za proozvode iz Kine. U prodavaonicama 'zdrave' hrane ima puno proizvoda pakirano u 'poznate' brandove a porijeklo Kina. Tamo se nista ne provjerava.

  OdgovoriIzbriši
 3. Njemački, čisti Mgcl možete kupiti u Lavandi, početak Petrinjske ul.

  OdgovoriIzbriši