petak, 30. svibnja 2014.

RECEPT: ''Spaghetti'' bologneze ;)

Kome ovo nije omiljeno jelo?? :)

Mi smo doma barem jednom tjedno jeli špagete s bolonjez umakom i mama ih pravi savršeno.
Naravno, svatko ima svoj način pripreme i to je OK.
Ono što bih napomenula jest da, ukoliko koristite brašno u umaku, po Paleo principima, naravno ne biste trebali. Ionako po pravom talijanskom receptu umak se kuha dok se ne postigne njegova željena gustoća. Dakle, bez brašna.

A što se tiče špageta, e tu su se neki paleo veterani dosjetili naribati povrće u tanke ''špagetice''.
U svome receptu koristila sam zelenu tikvicu. Savršeno pristaje uz bolonjez umak!

Za 2 osobe je potrebno:
  • 2 veće tikvice
  • 250gr mljevenog mesa
  • 500ml pasirane rajčice
  • 1 luk
  • 2, 3 režnja češnjaka
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 1/2 žličice origana
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice papra
  • lišće peršina
Postupak:
  1. Operite i naribajte tikvice. Ostati će vam središnji mekani dio koji slobodno nasjeckajte na manje komadiće/kolutiće.
  2. Posolite tikvice i ostavite sa strane.
  3. Napravite umak bolonjez. Recept je u ovome postu.
  4. Tikvice dobro ocijedite i stavite ih u tavu na maslinovo ulje te ih lagano propirjajte.
  5. Servirajte tikvice i prelijte umakom.
  6. Po želji naribajte sira na vrh.


Dobar tek!


Nema komentara:

Objavi komentar