Za biskvit je potrebno:
- 4 jaja
- 150 g mljevenih badema
- 150 g mljevenih lješnjaka
- 50 g kokosovog brašna
- 1 žlica kakao praha
- 1 žlica brašna (prosovog/heljdinog)
- 150 g rastopljenog maslaca/kokosovog ulja
- prstohvat soli
- 3 banane
- 1 jabuka
- 1 čajna žličica sode bikarbone
- 1 čajna žličica cimeta
- 1 čajna žličica limunovog soka
Za glazuru:
- 50 g tamne čokolade
- 2 dl slatkog vrhnja
- 5 kapi stevije
- prstohvat soli
Postupak:
- Zagrij pećnicu na 170C.
- U lončić stavi maslac i zagrij ga u pećnici da se lagano otopi.
- Nareži voće na komadiće i poškropi ga limunovim sokom.
- Umuti jaja u većoj posudi.
- U umućena jaja uspi smjesu od mljevenih badema, lješnjaka, kokosa, kakao praha, soli, brašna, sode bikarbone i cimeta.
- Dodaj otopljeni maslac.
- Izlij smjesu u manju, dublju tepsiju (25x30cm) na masni papir.
- Peci 20 min na 170C.
- Kolač je gotov kada ga probodeš vilicom a ona ostane čista.
Glazura:
- Na pari otopi čokoladu u slatkom vrhnju. Pazi da voda ne vrije.
- Dodaj steviju.
- Prelij preko biskvita.
Ovo izgleda i zvuči stvarno njamii :)
OdgovoriIzbrišiLješnjaci- njami, bademi- njami, banane- njami, čokolada- njamiiii :)))
IzbrišiI kolač kojeg možeš jesti koliko hoćeš- to mi se najviše sviđa! ;)
:D 'jesti koliko hoćeš' se i meni najviše sviđa!
Izbriši