subota, 27. travnja 2013.

Recept: BISKVIT S VOĆEM I ČOKOLADNOM GLAZUROM (bez šećera, bez glutena)




Za biskvit je potrebno:

  • 4 jaja
  • 150 g mljevenih badema
  • 150 g mljevenih lješnjaka
  • 50 g kokosovog brašna
  • 1 žlica kakao praha
  • 1 žlica brašna (prosovog/heljdinog)
  • 150 g rastopljenog maslaca/kokosovog ulja
  • prstohvat soli
  • 3 banane
  • 1 jabuka
  • 1 čajna žličica sode bikarbone
  • 1 čajna žličica cimeta
  • 1 čajna žličica limunovog soka

Za glazuru:

  • 50 g tamne čokolade
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 5 kapi stevije
  • prstohvat soli

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 170C.
  2. U lončić stavi maslac i zagrij ga u pećnici da se lagano otopi.
  3. Nareži voće na komadiće i poškropi ga limunovim sokom.
  4. Umuti jaja u većoj posudi.
  5. U umućena jaja uspi smjesu od mljevenih badema, lješnjaka, kokosa, kakao praha, soli, brašna, sode bikarbone i cimeta.
  6. Dodaj otopljeni maslac.
  7. Izlij smjesu u manju, dublju tepsiju (25x30cm) na masni papir.
  8. Peci 20 min na 170C.
  9. Kolač je gotov kada ga probodeš vilicom a ona ostane čista.

Glazura:

  1. Na pari otopi čokoladu u slatkom vrhnju. Pazi da voda ne vrije.
  2. Dodaj steviju.
  3. Prelij preko biskvita.
Uživaj u kolaču bez šećera! ;)

3 komentara:

  1. Ovo izgleda i zvuči stvarno njamii :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lješnjaci- njami, bademi- njami, banane- njami, čokolada- njamiiii :)))
      I kolač kojeg možeš jesti koliko hoćeš- to mi se najviše sviđa! ;)

      Izbriši
    2. :D 'jesti koliko hoćeš' se i meni najviše sviđa!

      Izbriši