ponedjeljak, 15. travnja 2013.

Recept: PORILUK+KRUMPIR+JETRICE

Za 2 osobe je potrebno:
  • 5 mladih poriluka (ili 1 veeliki)
  • 1 krumpir
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žlice maslaca/ 4 žlice maslinovog ulja
  • 30dg pileće jetrice (po mogućnosti od kokoši koja je slobodna i jede travu)
  • 1 žličica morske soli
  • 1/2 žličice papra
Upute:
  1. Ispeci jetricu u tavi na maslacu (ili maslinovom ulju).
  2. Izvadi iz tave i stavi oguljeni krumpir narezan na kockice i nasjeckani poriluk.
  3. Ubaci češnjak i pirjaj.
  4. Dodaj sol i papar.
  5. Poklopi i povremeno podlijevaj s 3 dl vode.
  6. Kad je gotovo (nakon otprilike 15 min) dodaj nasjeckanu jetricu i promiješaj.

Dobro je jesti pileću jetricu jer:
  1. Čuva dobar vid.
  2. Potpomaže u plodnosti.
  3. Održava kožu, nokte i kosu zdravom i lijepom.
  4. Čuva štitnjaču.
  5. Pomaže u borbi protiv stresa.
  6. Ojačava imunitet.
  7. Jača zube i kosti.
  8. Čuva tijelo od anemije

Izvori:
http://healthmad.com/nutrition/10-health-benefits-of-chicken-liver/
http://www.marksdailyapple.com/5-primal-superfoods-for-fertility-and-pregnancy/#axzz2QZAvOsyQ

Nema komentara:

Objavi komentar