- 5 mladih poriluka (ili 1 veeliki)
- 1 krumpir
- 2 režnja češnjaka
- 2 žlice maslaca/ 4 žlice maslinovog ulja
- 30dg pileće jetrice (po mogućnosti od kokoši koja je slobodna i jede travu)
- 1 žličica morske soli
- 1/2 žličice papra
- Ispeci jetricu u tavi na maslacu (ili maslinovom ulju).
- Izvadi iz tave i stavi oguljeni krumpir narezan na kockice i nasjeckani poriluk.
- Ubaci češnjak i pirjaj.
- Dodaj sol i papar.
- Poklopi i povremeno podlijevaj s 3 dl vode.
- Kad je gotovo (nakon otprilike 15 min) dodaj nasjeckanu jetricu i promiješaj.
Dobro je jesti pileću jetricu jer:
- Čuva dobar vid.
- Potpomaže u plodnosti.
- Održava kožu, nokte i kosu zdravom i lijepom.
- Čuva štitnjaču.
- Pomaže u borbi protiv stresa.
- Ojačava imunitet.
- Jača zube i kosti.
- Čuva tijelo od anemije
Izvori:
http://healthmad.com/nutrition/10-health-benefits-of-chicken-liver/
http://www.marksdailyapple.com/5-primal-superfoods-for-fertility-and-pregnancy/#axzz2QZAvOsyQ
Nema komentara:
Objavi komentar