Za 12 kocki je potrebno:
- 2 pune šalice kokosovog brašna
- 2 jaja
- 1 mahuna vanilije/1 žličica ekstrakta od vanilije
- 50 g nasjeckane crne čokolade
- 1 žlica meda
- 1 žlica kokosovog ulja
- Zagrij pećnicu na 150C. Postavi masni papir u dublju tacnu veličine 30x25cm (ona manja:)).
- Rastopi napola kokosovo ulje u lončiću pećnici.
- Umuti jaje i vaniliju te dodaj med, kokos i čokoladu. Na kraju dodaj kokosovo ulje i sve dobro promiješaj.
- Smjesu izlij u tacnu na masni papir i utisni dlanovima.
- Peci 20 min dok ne potamni.
- Ohladi. Po mogućnosti ostavi jedan dan u zatvorenoj kutiji u hladnjaku.
- Reži na kocke i uživaj!
a) Sadrži mnogo vlakana- čak dvostruko više od pšenice u zrnu.
b) Izvrstan je izvor proteina.
c) Ima antioksidativno i antifungalno djelovanje.
d) Pomaže pri održavanju zdrave tjelesne težine.
Izvor
Njami, obožavam kokos u svim kombinacijama :)
OdgovoriIzbrišiKoje su dimenzije ovog pleha u kojem si pekla?
Ima li značajne razlike u teksturi ako ne odstoji dan u fridžu? Moji nestrpljivci jedva dočekaju i da se kolač ohladi nakon pečenja :)
Dimenzije pleha su 30x25 cm (dodat ću tu informaciju i u post).
IzbrišiDosta se mrve ako ih odmah jedeš, ali ako odstoje, upiju vlagu, budu sočniji i budu kompaktni kao da su od brašna. Meni su takvi puno finiji. :)